2012-08-13

Far i Hatten tappar alkoholtillstånd - Uppdaterad

Det är med stor sorg jag meddelar att Far i Hatten i Malmö förlorar sitt alkoholtillstånd.
Vad som har hänt är i nuläget oklart, iallafall för mig,, läs mer om det nedan. Men det är fruktansvärt tråkigt att höra.

Far i Hatten är ett av de mindre ställena i Malmö med ett bra och billigt ölsortiment. Till det har man alltid bra mat. En plats mitt inne i folkets park där man dessutom stoltserar med en av stans mysigaste uteserveringar.

Rädda vår hatt! Ge dem tillståndet tillbaka!

Här kommer ny information från Skånskan:
- Orsaken är ekonomisk misskötsamhet. Ägaren har inte betalat skatter och fått indragen f-skattsedel, säger Per-Erik Gällblad, ställföreträdande enhetschef på Tillståndsenheten.

Beslutet togs i torsdags av Sociala resursförvaltningen och gäller med omedelbar verkan. Förbudet kommer gälla i tre år. I beslutet står bland annat bolaget vid upprepade tillfällen restförts för skulder på skattekontot avseende betydande belopp.

- Han har inte varit så skötsam som alkohollagen kräver, avslutar Gällblad

Det är alltså om 3 år man får gå tillbaka till Far i Hatten. Vem vet, då kanske Ölrådet samlas med vänner och låter barnen springa runt och åka karusell när papporna får ta sig en 11 pilsner?

5 kommentarer:

Jonathan sa...

Det är supertrist! Uppdatera gärna om du får reda på anledningen.

Gypsy man sa...

Kan man inte bara tillsätta en temporär ägare til verksamheten och byta namn till Far och vatten?

Balder sa...

haha far i vatten!

Anonym sa...

Ja, detta skulle hända förr eller senare. Så går det när man inte sköter sina affärer. Nu kanske han kan ta tag i sin alkoholism. // Fd anställd.

Balder sa...

Det var hård kritik. Men det stämmer säkerligen. Om vi inte betalar skatt så slutar vi som Grekland.